Meksika mutfağı sadece acı sosları ve baharatlı yemekleriyle değil, tatlılarıyla da büyülüyor. Bunların en özellerinden biri, Meksika’nın “keçi sütlü karamel”i olarak bilinen Cajeta.
CAJETA TARİFİ
Malzemeler:
- 1 litre keçi sütü (isteğe bağlı olarak inek sütüyle de yapılabilir)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çubuk tarçın (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Geniş tabanlı bir tencereye keçi sütünü dökün.
- Şekeri ve karbonatı ekleyin. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
- Karışımı orta ateşte ısıtın. Taşmaması için daima başında durun.
- Kaynamaya başladığında altını biraz kısın.
- Tarçın çubuğunu ve vanilyayı ekleyin.
- Süt yoğunlaşıp karamel rengini alana kadar yaklaşık 1-1.5 saat boyunca daima karıştırarak pişirin.
- Kıvamı ağırlaştığında ve karamel kokusu yayılmaya başladığında ocaktan alın.
- Tarçın çubuğunu çıkarın.
- Cajeta’yı sıcak halde cam bir kavanoza aktarın ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında saklayın.
More Stories
73 Yaşında Dalgıçlık Yapan Mehmet Ali Altay’ın Su Altındaki Seyahati
Atatürk Üniversitesi Futbol Kadrosu Üstün Lig’e Yükseldi
Bilecik’te Cami-Çocuk Buluşması Aktifliği Düzenlendi